Pastesalat med bønner og tundressing

Antal potioner: 10

 

Ingredienser:

 

Pastasalat: 

500 g. Tørret pasta, fx. penne.

1,5-2 tsk. groft salt, pr l. vand.

250 g. friske grønne bønner, fx. haricots verts.

750 g. gulerødder.

 

Tundressing:

2 dåser tun i olie, ca. 400 g.

2 dl. yoghurt naturel.

2 spsk. olivenolie.

0,5 dl. frisk citronsaft.

1 bundt purløg.

2 tsk. groft salt.

Friskkværnet peber.

 

Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt salt. Kom pastaen i og rør i gryden af og til.
Kog pastaen "al dente" dvs. at den skal gøre lidt modstand, når man bider i den.

Kogtiden varierer fra få min. op til ca. 14 min. afhængigt af pastaens facon.
Tag pastaen op og smag på den. Hæld omgående pastaen i et dørslag når den er færdig.

 

Fjern spidser fra de grønne bønner, som skylles.
Skræl gulerødderne og skær dem i stave.

 

Bring vand i kog med salt. Kog bønner og gulerødder i 3-6 min.
Mærk på konsistensen om den er god. Lad grønsagerne dryppe af i en si.
Kom dem i en skål.

 

Si olien fra tunene og blend tunen med yoghurt, olivenolie og citronsaft til cremet konsistens.
Bland tundressingen med klippet purløg og vend den sammen med pastaen og grønsagerne.
Smag til med salt og peber.