Rollespil

Rollespil

 

Rollespil i Basen er 1 dage om ugen onsdag hvor det er live rollespil, lave våben eller bordrollespil. 

Hvad vi laver, bestemmes efter vejret. Hvis det er regn og/eller slud foregår det i vores skur hvor der er mulighed for at lave våben, skjolde eller tegne hvordan du kunne tænkte dig at se ud til vores store live rollespils dage. Hvis det derimod er overskyet eller sol går vi udenfor og laver live rollespil. Det kan f.eks. være fang fanen hvor man er 2 hold der skal skaffe det andre holds fane. Vi laven også kamp øvelser for at de kan bliver bedre i kamp.

Vores bordrollespil forgår rundt om et bord hvor hele spillet forgår i ens hoved. Forstået på den måde at, man har nogen papir hvorpå der står hvordan ens person ser ud. Det forgå på den måde at der er en game master som har det overordnet blik i hvad der skal ske i spillet. De der er nu er med (for det er ikke altid at man kan være med alle gange, men der er det så godt at man altid kan komme ind i spillet igen) i spillet for så nogen grund læggen ting at vide fra game masteren, så sætter dem ind i hvad for en verden de er i, der efter begiver de sig ud i den. Man kæmper med terninger og med div. manøvrer men nu kan.      

Der udover er basen sammen med de andre klubber i Høje-Taastrup kommune, med til lave nogen store rollespils slag der foregår i Hakkemosen. Det forgår på den måde at vi mødes i Basen og tager sammen ud til Hakkemosen hvor vi mødes med alle de andre klubber. Vi sætter telt op sammen og bliver så delt ud i de holde som børnene har valgt at være på. (Menneske, orker, elver, sort elver, stupling og dværge) Der efter går vi gang med at spille. Vi voksen har efter nogen møder planlagt vad der skal ske igennem hele spil, hvad holde hver i sær skal ud og klare. Når spillet er slut hjælpes vi alle med at pakke sammen og rydde op, tager hjem til klubben sammen hvor vi snakker om hvad de hver i sær har oplevet, for selv om at de måske har lavet det samme betyder det ikke at de har oplevet det samme. Det at mødes med andre børn på denne måde giver børnene mulighed for at danne venskaber på tværs af alder og kultur, og disse venskaber bliver stærkere for hver gang de er med. Det er venskaber som der normalt ikke ville komme af sig selv. Og det er nogen der holder ved, da de under selve overnatningen allerede aftaler hvem de skal danne hold med til næste gang, og holder ved det selv om at der nogle gange er et halv år imellem hver overnatning. Vi har 1 rollespils overnatning om året, der plejer at foregå fra lørdag kl.10.00 til søndag kl. 12:00.      

Det gode ved rollespil er at de børn der deltager for mulighed for at skabe gode relationer til deres kammerater samt de voksne der er med på turene. Det at aktiviteten nogle gange foregår uden for klubben gør at børnene, for mulighed for at se hinanden og sig selv i nye situationer, og derved lære nye ting om sig selv og kammeraterne. Til sidst er det en god måde at møde børn fra andre klubber.